Inger Støjberg Fotograf: Steen Brogaard Kilde: ft.dk

Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg retsforfølges i Rigsretten.

(Fotograf: Steen Brogaard Kilde: ft.dk)

Siden Rigsrettens oprettelse i 1849 har der blot været 5 retsager – alle rejst af Folketinget. I Inger Støjbergs (V) tilfælde har selv hendes eget partiformand Jakob Ellemann-Jensen (V) stemt for en rigsretsag. En mistillidserklæring som gav genlyd i hele kongeriget.

Inger Støjbergs ulovlig ageren

Inger Støjberg har tilsynladende brugt sin position, som minister til ulovligt at tvinge ting igennem, som hun tilsynladende så har løjet om overfor Folketinget (Kilde: Politiken). Sidenhen har hun så forsøgt at skjule dokumenter, som påviste hendes ulovligheder overfor Ombudsmanden i forbindelse med en undersøgelse (Kilde: Information). Der er tilsynladende således både tale om magtmisbrug, løgn og forsøg på afskaffelse af beviser. Alle ting som er ulovlige uanset, hvem man er og hvilken post man besidder. Derfor ikke underligt at flertallet af Folketinget var nødsaget til at rejse en Rigsret mod Inger Støjberg.

Svend Brinkmann har postet følgende kommentarer på Facebook:
 
“Det er ikke sikkert, at Støjberg bliver dømt, når hun nu bliver stillet for rigsretten. Men det er godt, at sagen endelig bliver rejst, for det er eneste mulighed for at få draget ministre juridisk til ansvar, når de gør sig skyldige i ulovlig embedsførelse. Og i dette tilfælde foreligger objektivt et lovbrud.
Det er at holde borgerne for nar, når lovgiverne, der er beskyttet af parlamentarisk immunitet, ikke selv vil overholde loven. Så er vi magtesløse – og hvorfor skal man så selv overholde loven?
Derfor er det godt, at Folketinget har stemt for at indlede rigsretssagen, og det er særligt opløftende, at mange af Støjbergs partifæller trods alt har valgt at støtte retsstaten. Det kan ikke være nemt. Men det er helt nødvendigt.”
 

Har Inger støjberg løjede tidligere?: Journalist titel i CV

Inger er ikke uddannet journalist, men til trods for det, så havde hun i sit CV skrevet: “Uddannet Journalist”. Hun har en kort videregående kommunikationsuddannelse fra Viborg Handelsskole som “akademiøkonom i kommunikation”. Dette er langtfra en journalist uddannelse. Uddannelsen som journalist udbydes blot af Medie- og Journalisthøjskolen i Aarhus samt Syddansk Universitet og Roskilde Universitet. Efter opdagelsen af usagligheden var Inger nødsaget til at ændre formulering i sit CV til: “InformationsAkademiet, Viborg Handelsskole, 1999.” (Kilde: BT)

Folketinget rejser tiltale mod Inger Støjberg

I alt blev der afgivet 171 stemmer – de sidste 8 var ikke tilstede. Foruden Jakob Ellemann-Jensen (V) så valgte 30 andre venstre medlemmer ligeledes at stemme for en rigsretsag.

I alt var der 141, som stemte for, mens blot 30 stemte imod – udover Inger Støjberg selv, så var det primært folk fra Dansk Folkeparti (16)  og Nye Borglige (4). 

Inger Støjberg ud af partiet Venstre

Efter mistilliden fra sit eget bagland (og stort set resten af Folketinget) havde Støjberg ikke andet valg end at trække stikket og forlade det parti, hun har været en del af stort set hele sit voksne liv.

 

 

 

Skriv et svar