Ifølge den seneste årsrapport fra Rigspolitiet vedrørende hadeforbrydelser 2019, så var 61% af alle religiøst motiverede hadforbrydelser direkte rettet mod muslimer.

Rigspolitiet udgiver hvert år en rapport med statistik om registrerede hadforbrydelser (klik her). Den seneste rapport udkom oktober 2020 og omhandler tallene fra 2019. Redegørelsen viser en bekymrende tendens i det Danske samfund. Hadeforbrydelser begået mod muslimer stiger for 3. år i træk.

Antallet af hadforbrydelsessager rettet mod muslimer udgjorde 47 % i 2017, 56 % i 2018 og hele 61% i 2019. 

Flere hadeforbrydelser i Danmark efter terrorangrebet mod muslimer i Christchurch i New zealand

I rapporten kan man læse at flere af forbrydelserne fandt sted i marts efter  terrorangrebet i Christchurch i New Zealand: “Som følge af terrorangrebet blev der registreret en række hadforbrydelsessager omhandlende muslimer, særligt i form af ytringer og trusler fremsat på internettet. Disse omhandlede blandt andet sympatierklæringer overfor gerningsmanden bag terrorangrebet i Christchurch, opfordringer til vold mod muslimer i Danmark, samt opfordringer til at udføre lignende terrorangreb mod muslimer i Danmark.” – dette lader vi lige stå et øjeblik!

Skriv et svar