Grønland har officielt været en dansk koloni siden 1700 tallet, først efter 2. verdenskrig blev Danmark nødsaget til at give dem deres “uafhængighed”. Grønlands status blev ændret i 1953 fra koloni til en del af rigsfælleskabet. 

Det er interessant at mange Grønlændere, selv efter flere hundrede års tilknytning til Danmark, ikke bliver betragtet som danskere. Grønlændere bliver født som danske statsborger, men er alt andet end en naturlig del af det danske samfund. Det er tankevækkende, at der fra alle sider bliver råbt højt om integration af muslimer, når man end ikke har formodet at integrere grønlændere efter flere hundrede år – seriøst!

Muslimer har klaret sig fantastisk godt

Faktum er, at muslimer i Danmark har klaret sig fremragende. Der er mange selvstændige muslimer fra 1. generation, som har klaret sig langt bedre end gennemsnits danskeren. Deres efterkommer har ligeledes gjort det forrygende godt. Blandt dem tæller alt fra skolelærer, ingeniører og læger – og hvad der nu er derimellem. Ikke et ondt ord om Grønlændere, men blot for sammenligningens skyld, så har muslimer på ganske kort tid opnået det, som Grønlændere ikke har formodet siden 1700 tallet.

Fokus er som altid på udvikling og fremgang

Eftersom man i Danmark ikke har evnet at acceptere sine egne Grønlændere, så vid at du som muslim ikke skal forvente nogen form for accept, ros eller skulderklap for din indsats og succes – jo før du erkender det jo bedre.

Det betyder naturligvis ikke, at du som resultat af det skal isolere dig fra samfundet og være uengageret – nej. Tværtimod, så skal du som muslim stadig stræbe efter nye højder og være en produktiv del af samfundet –  uagtet hvilket syn det har på dig. Muslimer er ikke reaktionær, fokus er derfor på udvikling og fremgang – som altid.

Skriv et svar