Mattias_Tesfaye-Fotograf_Steen_Brogaard.jpg

 

Integrationsminister Mattias Tesfaye har fjernet en forskningsrapport fra ministeriets hjemmeside, eftersom islam omtales som en ressource. RUC-rektor kalder det for en bekymrende udvikling.

(Fotograf: Steen Brogaard. Kilde: ft.dk)

Den politiske bestilte rapport: “Magt og (M)ulighed” (Læs rapporten: Magt og (m)ulighed) er udarbejdet af RUC-forskerne Lise Paulsen Galal og Louise Lund Liebmann. Rapporten skulle anvendes, som endnu et tiltag til at dæmonisere og stigmatisere muslimerne under den seneste kæphest: “Negativ social kontrol”. Men fordi forskningen lægger op til, som de formulerer det på s. 11 i rapporten:

“En opmærksomhed på krydsfeltet betyder på den måde, at vi ikke per automatik bør dømme religion eller andre identitetsunderstøttende aspekter ude, men bør se på og inddrage dem som potentielle ressourcer, der kan styrkes og anvendes i kampen for øget selvbestemmelse og ligeværd.”

Der tales om at islam skal anvendes mere, som en stærk ressource og dette falder ikke i god jord hos Mattias Tesfaye. Han formoder ikke at se skoven for bare træer. Forskerne har jo ikke grebet dette ud af den blå luft, men bygger det på forskning, men Mattias Tesfaye er forudindfattede, og nægter at se på tingene sagligt og objektivt. Han nægter, at lytte til fagfolk og insiterer på at træffe beslutninger på baggrund af fordomme frem for saglig viden. 

Forsker fyret og rapporten fjernet fra Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside

Professor på Københavns Universitet, Heine Andersen, der forsker i forskningsfrihed, omtaler fjernelsen af rapporten fra ministeriums hjemmeside med følgende vendinger: 

“Jeg synes, det er pinligt og uværdigt, og mangel på format for en ansvarlig minister, at foretage sig sådan noget. Især når der ikke har været fremlagt fejl eller brud på videnskabelige praksis. Det er åbenlyst, at ministeren bare ikke bryder sig om konklusionen. (Heine Andersen til Science Report den 4. november 2020). (Kilde: sciencereport.dk).

Skriv et svar