Fotograf Christoffer Regild.

Fordommene er nu alene nok til at dømme muslimer. Og hvis virkeligheden ikke lige stemmer overens, så ser man da blot bort fra den. 

(Fotograf Christoffer Regild Kilde: ft.dk)

Det er ikke en hemmelighed, at politiker i Danmark konkurrerer blandt hinanden om at trampe på muslimer i stedet for at løse reelle samfundsproblemer. Man er gået så langt i at puste til hadet imod muslimer, at man nu giver muslimer skylden for forbrydelser, de ikke har begået. Dette til trods for at politikkerne ikke har noget dokumentation for det. 

Til trods for at Rigspolitiets årlig rapport fra 2019 understreger, at hadeforbrydelser mod muslimer er størst og stigende for tredje år i træk, så valgte Folketinget i begyndelsen af 2020 ikke at fokusere på dette alvorlige problem. Istedet blev der fokuserede på hærværk begået imod Jøder i Randers (hvilket naturligvis på ingen måde er i orden). Men det tragiske er, at politikerne uden videre gav skylden til muslimer – gerningsmanden var i mellemtiden en nynazist. 

Nynazist sigtede, men politikerne stempler alligevel muslimer

Til trods for at politiet har sigtet et 38-årigt ledende medlem af en nynazistisk bevægelse Den Nordiske Modstandsbevægelse for hærværk begået i Randers, så valgte Folketinget alligevel, at stemple muslimer, som værende antisemitter uden dokumentation.

Folketinget vedtog uden noget bevis: “I islamiske kredse er en voksende antisemitisme.”  Teksten blev af gode grunde senere rettet efter at Arbejderen.dk  efterspurgte dokumentation for den alvorlige påstand – Tænk hvis journalister fra Arbejderen.dk ikke havde spurgt efter dokumentation for de tåbelige og alvorlige påstande? Det er helt til grin.

Politikernes logik: Hvis virkeligheden ikke stemmer overens med det had, man har overfor muslimer, så ser man da blot bort fra virkeligheden. Seriøst, hvad sker der lige for politikerne i Danmark? Muslimer ses på som roden til alt ondt. Til trods for at volden mod muslimer er stigende. Denne form for useriøstiet og stigmatisering er med til at sprede gift i samfundet – nu må politikerne i Danmark gerne lige spænde hjelmen. 

Skriv et svar